Om mig

Vem är Lina Stiller?

Jag har alltid älskat ord. Mest att läsa dem, men också att skriva dem. Min värld är dessutom full av färger och intressanta saker, och jag visar det gärna i bilder.

Efter att ha arbetat i flera år inom olika serviceyrken gav jag mig äntligen ut på äventyret mot en ny karriär och sökte en yrkesutbildning till Webbkommunikatör på Medieinstitutet i Malmö. Jag insåg snabbt att det här, det är vad jag vill göra! Inspirationen väcktes och jag vill ständigt lära mig mer och bygga på mina kunskaper.

Praktik

Under utbildningen fick jag möjlighet att göra praktik i tre omgångar:

Under min första praktik på smartahem-företaget Somfy Sverige skrev jag artiklar till deras dåvarande blogg. Jag gjorde även interna översättningar av dokument och skrev ett par pressreleaser. Min andra praktik gjorde jag på Story House Egmont, där jag praktiserade som webbredaktör främst för Hemmets Journal. Här arbetade jag också som semestervikarierande webbredaktör under sommaren på Hemmets Journal och Tidningen Nära. Det tredje praktiktillfället var jag på Hemesterguiden, ett forum som stöttar och uppmuntrar till mer inhemsk turism.

Läs mer om mina praktiktillfällen i bild– och textportfolion! Tyvärr finns inte Somfys blogg med mina artiklar kvar längre.

Efter utbildningen

Jag tog examen som webbkommunikatör i slutet av april 2021, och påbörjade strax efter det en utbildning till Social Media Manager som jag går vid sidan om jobbsökande och mitt nya ideella deltidsuppdrag som kommunikatör åt Svenska MMA-Förbundet. Jag har även genom självstudier och mycket experimenterande i WordPress byggt både denna sidan och företagshemsidan Ateljé Gamla Huset, som jag också sköter underhåll till. Nu väntar nya äventyr och nya erfarenheter!

Kanske just du och ditt företag behöver en driven, engagerad och hungrig kommunikatör? Här är jag!