Praktik – Story House Egmont

Egmontkontoret i Malmö

Andra praktiken under min utbildning till webbkommunikatör gjorde jag på Story House Egmont. Där praktiserade jag som webbredaktör på tidningarna Hemmets Journal, Svenska Öden och Äventyr, Historiska brott och Mysterier och Icakuriren. Jag skrev artiklar, publicerade content på sociala medier, publicerade artiklar på webben och arbetade med fotomaterial med mera. Som avslutning på praktiken skapade jag en film till Hemmets Journals sociala medier, som uppmärksammade att SVT’s julkalender firade 60-årsjubileum. (länk till filmen)

Under praktiken arbetade jag bland annat i Episerver, Enterprise, Facebook Business Manager, Photoshop och Premiere Pro. Det var en fantastiskt rolig och givande praktikperiod!

Här finns ett urval av de artiklar jag skrev under min tid hos Egmont:

Så får du och barnbarnen kul tillsammans – med videosamtal!

Så höstfixar du en tidig blomning i trädgården

Frågesport: Vad kan du om krukväxter?

Är det sista gången vi ställer om klockan?

Frågesport: Vad kan du om väder?

Jag skapade också en del inlägg på tidningen Svenska Öden’s Facebooksida som fick riktigt bra respons. Här är några av inläggen:

Lasses Grotta

La Nilsson

Funderingar om ett svartvitt foto från svunna dagar

Luftskeppet Bodensee

Tutta Rolf

Sveriges minst kända större järnvägsolycka

Under min praktik på Story House Egmont gjorde jag också en intervju för Icakuriren med Karolina Tegelaar, författare till den härliga boken Vegansk Bakning, och publicerade den i Instagram Story-format. Här är ett kollage av intervjun: